Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever kunde inte ta sig till skolan på grund av för hala vägar

I dag kunde ett tjugotal elever inte ta sig till sina skolor på grund av att bussen inte klarade att ta sig fram på hala vägar.
– Det var backigt och isgata, säger Börje Forslund, ansvarig för skolskjutsar på Avesta kommun.

I morse blev en buss som kör längs linje 204 stående eftersom att den inte kunde fortsätta på grund av ishalka. Stoppet innebar att ungefär 20 barn inte kunde ta sig till skolan med hjälp av sin skolskjuts.

– Antingen kommer eleverna inte alls till skola eller så får föräldrarna skjutsa, säger Börje Forslund.

Linje 204 plockar varje skoldag upp elever i bland annat Stusshyttan, Hyttan och Stensbo. Sammanlagt rör det sig om ett tjugotal elever som går på Klockarskolan, Skogsbo skola och Åvestadalskolan.

– Där är det backigt och isgata, säger Börje Forslund.

Han blev tidigare i dag kontaktad av Dalatrafiks driftledningscentral som berättade att bussen inte kunde fortsätta längs sträckan.

– På små vägar kan det bli problem när man inte skrapat med väghyvel. Just väghyvlar är en bristvara i dag. Just nu är man på väg ut för att sanda, säger Börje Forslund.

Har ni stött på liknande problem under vintern?

– Ja, en gång under första halkan just innan jul. Då kunde de ta sig till Stusshyttan med mindre fordon som har dubbdäck. Sådana däck finns inte till bussarna. De mindre bilarna kan ta sig fram bättre, säger Börje Forslund och fortsätter:

– I dag gick det inte ens att köra med de mindre fordonen eftersom att det var värre i morse än det var innan jul.