Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elbolag storsatsar i Älvdalen – lovar bättre elnät till 3 000 hushåll: "Kommer göra skillnad"

Ellevio satsar nu 45 miljoner kronor på elnäten i Älvdalen, det framgår av ett pressmeddelande från elbolaget.

Enligt Ellevio handlar det om en rekordstor satsning för att mordenisera och vädersäkra ledningar och stationer i kommunen. Totalt handlar det om åtta projekt där 150 kilometer ledningar ska grävas ned.

– Ser vi historiskt är det många, många år sedan det sedan gjordes så här stora investeringar i elnätet i Älvdalen. Det handlar om cirka 45 miljoner i åtta olika projekt, så det kommer verkligen märkas och göra skillnad, säger Magnus Fredriksson, områdesansvarig på Ellevio, i pressmeddelandet.

Läs också: Stefan ville ge sprit till äldre på boende – blev stoppad av kommunen

Under senvåren och sommaren kommer de två största projekten, i Lövnäs-Särnstugan och Månsta-Rot att starta. De ska sedan pågå resten av året.

– Vi blir mer och mer beroende av el och därför är det mycket värdefullt för invånare, företag och besökare i vår kommun att ha säker tillgång till el. Jag ser mycket positivt på satsningarna Ellevio nu gör i vår kommun för att göra elnätet säkrare och därmed ge oss alla tryggare leveranser, säger Peter Egardt (S), kommunalråd i Älvdalen, i en kommentar i pressmeddelandet från Ellevio.

– En positiv effekt för kommunen är också att vi passar på att samförlägga vår fiber när Ellevio gräver ner sina ledningar. Det gör att vi får en billigare fiberdragning och därmed kan vi hålla nere kostnaderna för att ansluta till vårt stadsnät. Ellevios satsningar visar att Ellevio precis som Älvdalens kommun har en positiv tro på framtiden för vår kommun, fortsätter Egardt i pressmeddelandet.

Här är alla åtta projekten i satsningen - så mycket investeras

Idre

Himmelfjäll: 1 miljon kronor

Idre: 600 000 kronor

Fjätervålen: 3 miljoner kronor

Älvdalen

Månsta, Rot och Klitten: 12 miljoner kronor

Brunnsberg: 4 miljoner kronor

Lövnäs-Särnstugan: 14 miljoner kronor

Väsa-Västäng: 5,5 miljoner kronor

Särna

Mörkret, Njupeskär: 2,5 miljoner kronor

Källa: Ellevio

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android