Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyste kvinnliga crossförare till musikvideo – överöstes av svar

När castingen för Syster Sols nya musikvideo efterlyste kvinnliga crossförare strömmade svaren in bara efter några timmar.

I februari ska Isabel Sandblom, mer känd under artistnamnet Syster Sol, spela in musikvideon till sin nya EP "Flamman".

I musikvideon vill hon ha kvinnliga crossförare, epatraktorer och en 4-hjuling – och att hitta intresserade verkar inte ha varit svårt.

– Jag gjorde en efterlysning på facebook, och blev fem timmar senare helt överöst av meddelanden och tips. Det känns rätt otroligt, säger Kenny Berggren som är koordinator och casting-ansvarig för musikvideon.

Han berättar att Syster Sol, som är född i Sollentuna men nu för tiden bor i närheten av Järna, genom videon vill sammanföra förorts- och landsbygdskultur.

– Gäng med tjejer som kör cross på bakhjulen har blivit en grej i förorten, speciellt i USA. På samma sätt finns coola ungdomar som kör coola fordon på landsbygden. Jag har själv inga kopplingar till varken cross eller epa, men är imponerad över att det är så stort och spreds till dessa kretsar så snabbt, säger Kenny Berggren.

Inspelningen drar igång i början av februari i ett garage i Järna. I efterlysningen på facebook skriver Kenny Bergren att han både vill ha crossåkare som kan leverera en wheelie framför kameran och epaförare som kan sladda.

Förutom motorfordon kommer videon skildra ett kärleksdrama. Huvudrollen kommer spelas av en kvinna.

– Det blir kärlek och motorsport. Just att lyfta kvinnliga motorförare är ett sätt för Syster Sol att stärka kvinnor och genom musiken lyfta den kvinnliga trenden inom cross, säger Kenny Berggren.