Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyst man gripen i Uppsala – misstänks för bedrägerier runt om i landet

En efterlyst man i 70-årsåldern som varit anhållen i sin frånvaro sen i höstas har gripits av Uppsalapolisen. Han misstänks för ett stort antal bedrägerier runt om i Sverige.

Mannen kunde gripas efter polisjakt under onsdagen. En polispatrull försökte stoppa en bil i i Uppsala, efter att polisen följt efter bilen en stund stannade föraren, som då sprang in i ett industriområde. Polisen hann ifatt mannen och kunde gripa honom.

Polisen i Uppsala lade i fredags ut en efterlysning efter mannen som misstänks för åldringsbrott runt om i landet. Mannen som är i 70-årsåldern har varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro sedan i höstsas, misstänkt för ett stort antal bedrägerier, främst mot äldre kvinnor. Den misstänktes metod har varit att han påstår sig komma från olika företag och banker. Han påstår sedan att det är något fel på brottoffrens betalkort – och att han behöver bankkortet eller koden för att åtgärda problemet.

– Inledande förhör kommer att hållas där mannen delges misstankarna, säger Lisa Sannervik på Uppsalapolisen.