Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter turbulensen – nytt världsrekord av Duplantis

Armand Duplantis har slagit sitt eget juniorvärldsrekord. Detta efter att han lyckades hoppa 5,92 i en tävling i Texas, USA.
– Alla mina försök på 5,92 var bra. Hade jag tagit 5,92 i första hoppet hade jag kanske tagit 6,02 också, säger han enligt DN.

Armand Duplantis slog igenom i fjol. Han tog bland annat guld på junior-EM och satte nytt juniorvärldsrekord (5,90) på tävlingen Texas Relays.

I helgen slog han alltså till igen.

Under samma tävling förbättrade stavhopparen sitt eget juniorvärldsrekord och svenska seniorrekord utomhus när han hoppade 5,92.

– Alla mina försök på 5,92 var bra. Hade jag tagit 5,92 i första hoppet hade jag kanske tagit 6,02 också, säger han enligt DN.

Deltagandet i tävlingen var länge osäkert för supertalangen. Detta eftersom regelverket i USA inte tillåter High School-elever att delta i elittävlingar utomhus. 18-åringen fick en varning förra året och efter många om och men blev det klart att han tävlar även i år.

– Tack till alla som har kämpat för att jag ska få tävla i Texas Relays. Det skulle aldrig ha hänt utan er, skrev Duplantis på Twitter.