Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter supersäsongen – Stina Nilsson har kört in miljonbelopp: "Det är inget som driver mig"

VM blev inte särskilt lyckat för Stina Nilsson, men i världscupen har det gått bättre för långdåkaren. Och det är inte bara resultat som trillat in, utan även pengar i miljonbelopp.
– Men det är inget jag sitter och räknar på, säger hon till Expressen.

Stina Nilssons pengabinge.

Inte riktigt än kanske, men vinterns svenska skiddrottning har under säsongen kunnat glädjas åt att ha dragit in storkovan för sina prestationer i världscupen – där hon ännu har chansen att ta hem sprintcupen.

Hittills har åkaren från Malung kört in närmare 1,6 miljoner svenska kronor den här säsongen, och går allt vägen för henne i helgens avslutande tävlingar i kanadensiska Quebec kan hon passera tvåmiljonersgränsen.

– Jaså? Men pengar är inget som driver mig i min sport, så... Det är inget jag egentligen har något att säga om, säger Stina Nilsson till Expressen.

Bara norska Heidi Weng har kört in mer prispengar än Nilsson den här säsongen med 1,9 miljoner kronor av samtliga damåkare.

Stinas pengaregn (siffror sammanställda av Expressen):

Prispengar från Fis: 1 170 000 kronor.

Bonus från förbundet: 400 000 kronor.

Totalt: 1 570 000 kronor.

• Så mycket står på spel i Quebec:

Minitouren totalt: 1:a: 310 000 kronor.2:a: 208 000 kronor.3:a: 106 000 kronor.

Etapp-premier: 1:a: 46 000 kronor. 2:a :28 000 kronor. 3:a: 18 000 kronor.

(Dessutom betalar skidförbundet ut en bonus på 50 000 kronor för varje världscupseger.)