Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter succésäsongen – Christian Engstrand öppnar för flytt från Mora: "LHC är alltid ett alternativ för mig"

Christian Engstrand gör succé med Mora.
Men sejouren i Dalarna kan bli kortvarig för målvakten.
Redan nu öppnar han för att i framtiden komma hem till Linköping.

Moras succésäsong har inte gått någon förbi. Laget leder hockeyallsvenskan, centern Jacob Nilsson kan var förlorad till SHL och ärkerivalen Leksand rycker i tränare Jeremy Colliton.

En som har hittat rätt, och är en stor del i Moras framgångar den här säsongen, är målvakten Christian Engstrand. Men även han kan se ut att försvinna från klubben i framtiden, då han vill hem till moderklubben och hemstaden Linköping.

– Jag hade väldigt bra år i LHC och har dem att tacka för väldigt mycket. Även nu när jag varit hemma på somrarna har jag fått träna med dem ibland. Jag känner fortfarande en hel del gubbar i och omkring laget, säger Engstrand till Corren och fortsätter:

– LHC är alltid ett alternativ för mig, men det ska passa för alla också. Vi får se vad som händer framöver. Klubben ska ju vilja ha mig också.

Engstrand kom till Mora inför säsongen, men hans förstaval var Linköping. Östgötarna valde dock att satsa på Marcus Högberg och förre Morakeepern Jacob Johansson i stället. För Engstrand har året i Dalarna blivit en revansch.

Efter flera år där 28-åringen hoppat runt i klubbar som Troja-Ljungby, Linköping, AIK, Almtuna, Székesfehérvár i Ungern och Espoo Blues i Finland har han kommit till rätta i Mora. Han är med i toppen av målvaktsstatistiken i alla större kategorier i hockeyallsvenskan, och med honom i målet har Mora vunnit hela 14 av 18 matcher.

– Just nu känns det grymt och riktigt roligt att spela hockey. Vi sitter i en bra position och fortsätter vi spela så här ser det ganska bra ut. Men det är en väldigt lång väg att gå, säger Engstrand till Corren.

Men var flyttfågeln Engstrand hamnar i framtiden, det vet han inte i dagsläget. Och kanske blir det så att han stannar i Mora trots allt.

– Skulle vi gå upp skulle det vara ett väldigt bra alternativ, men vi får se. Vi har inte pratat något om det, säger han.