Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter motgångarna – Julia Svan lägger av med skidåkningen: "Min kropp fixar inte det här"

Julia Svan har bestämt sig för att sluta med skidåkningen.
– Nu när jag väl bestämt mig känns det så himla självklart. Jag har gett det så många år men det blir ju inte bättre. Då kan jag lika gärna göra något annat och göra det bättre istället.

På lördag kommer Julia Svan åka Tjejvasan.

– Jag åker för att få en sista tävling och för att det är en rolig tävling. Jag har inga särskilda placeringsmål. Sen kommer jag såklart göra att mitt bästa, det gör jag ju alltid, säger hon till Mittmedia om den tävling som kan komma att bli den sista i hennes karriär.

PLUS: Hör Jullia Svan berätta om det tuffa beslutet

För på tisdagen kom beskedet att Falun Borlänge SK:s Julia Svan lägger skidorna på hyllan. Efter långdragna sjukdomar och skador vid fel tillfällen blev det helt enkelt för mycket.

– Det känns som att jag har bearbetat det här ganska mycket. De första personerna jag pratade med om det här… då har jag bara gråtit hela tiden. Nu kan jag ändå prata om det utan att bryta ihop, säger Julia Svan till Expressen.

Redan förra hösten hade hon tankar på att lägga av, men hon bestämde sig för att satsa en sista gång.

– Jag ville ge det en till chans och prova långlopp också. Det passade mig bra och jag hade kanske kunna bli riktigt bra på det. Men då fick jag ont i armbågarna. Då kände jag bara: ska det bara vara krångel så blir man ju less.

Julia Svan berättar för Expressen om hur familjen tog det när hon berättade att hon lessnat på skidåkningen.

– Pappa stöttade mig och det gjorde mamma också, till fullo. De har ju varit med hela resan. Pappa sa att han själv inte hade fixat alla bakslag och problem som jag har haft. Han tycker att jag har kämpat nog.

Nu väntar mest troligt universitetsstudier i Uppsala.

– Jag vill byta miljö. Allt i Falun är så kopplat till skidåkningen men jag har inte riktigt bestämt mig.

För Plus-kunder: Svanebo om Julia Svans beslut: "Får vara förstående"

Läs mer:

Julia Svan sjuk – missar inledningen på SM-veckan: "Gör allt för att bli frisk till helgen"

Tv-kändisarna Julius och Björn utmanar Julia Svan för Musikhjälpen

Svan dementerar bakslag: "Jag har järnbrist och tar nästa tävling"