Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter mardrömsstarten – psykolog ska vända Stina Nilssons VM

Fall i sprinten, sämsta svenska i skiathlonen och missad medalj i sprintstafetten.
Nu tar Stina Nilsson hjälp av en mental tränare för att vända den dystra VM-starten.
– Även om det är mörkt, eller har varit mörkt, så är det här saker som kommer att gå att ta med sig i framtiden, säger Stina Nilsson till SportExpressen.

Annons

Det har inte blivit någon rolig inledning på VM i Lahtis för Stina Nilsson, som missat medalj på alla de distanser hon ställt upp i hittills i mästerskapet.

Under tisdagen väntar 10 kilometer klassiskt.

Och nu hoppas Stina Nilsson att det vänder samtidigt som hon känner att formen är på väg åt rätt håll.

Samtidigt har hon tagit hjälp av den mentale tränaren Rune Gustafsson för att kunna lägga den tunga mästerskapsstarten bakom sig.

– Vi hade väldigt mycket kontakt dagen efter sprinten, då jag kände att jag var tvungen att bearbeta allting som hänt. Han är väldigt viktig, säger Nilsson till SportExpressen.

Rune Gustafsson berättar att han har kontakt varje dag med Stina Nilsson och att det efter sprintstafetten var flera samtal mellan de två för att gå igenom det som hänt och försöka gå vidare.

Att Stina kan gå vidare och hitta krafter inför kommande utmaningar är Gustafsson övertygad om, och att det inte varit tal om att avbryta mästerskapet.

– Det gäller att gå vidare från att vara besviken på sin egen insats till att bestämma sig för om man vill fortsätta mästerskapet eller inte. Och det har vi ju inte ens diskuterat. Hon vill självklart fortsätta. Hon har en så stabil mental grund att utgå från, och hon hanterar det här bra, säger Gustafsson.