Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritiken – Northug ger bort VM-platsen: "Två lopp att sikta in mig på"

Petter Northug kommer att köra två lopp på VM i Lahtis.
Men det blir inte något framträdande i stafetten efter att han nu gett bort sin VM-plats till Hans Christer Holund.
– Jag har två lopp att sikta in mig på och det blir spännande att se vad Hans Christer kan uträtta om han får chansen, säger Northug i ett pressmeddelande.

Inför den norska uttagningen av VM-truppen var det vilda diskussioner huruvida Petter Northug skulle ha en plats eller inte.

Den norske stjärnan fick till slut en plats i truppen och såg ut att ta plats i stafettlaget.

Nu har det däermot kommit en vändning i debatten om Northug och VM.

Under måndagen meddelade han nämligen att han väljer att ge bort sin plats i mästerskapet, något som gör att han inte kan tas ut till det norska stafettlaget. Beskedet kommer efter att Northug åkt ut redan i kvartsfinalen i sprinten i genrepet i Otepää under helgen som var.

Northugs beslut att ge bort sin VM-plats, till Hans Christer Holund, gör att han inte kan tas ut i stafettlaget.

– Hans Christer gjorde ett väldigt bra lopp i Otepää i helgen och har visat bra form, så han kan vara en reservjoker i det här mästerskapet på distansloppen, säger Northug i ett pressmeddelande.

Northug kan fortfarande åka både sprinten och femmilen tack vare friplatser.

– Jag har två lopp att sikta in mig på och det blir spännande att se vad Hans Christer kan uträtta om han får chansen, säger Northug.