Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritiken – Northug ger bort VM-platsen: "Två lopp att sikta in mig på"

Petter Northug kommer att köra två lopp på VM i Lahtis.
Men det blir inte något framträdande i stafetten efter att han nu gett bort sin VM-plats till Hans Christer Holund.
– Jag har två lopp att sikta in mig på och det blir spännande att se vad Hans Christer kan uträtta om han får chansen, säger Northug i ett pressmeddelande.

Annons

Inför den norska uttagningen av VM-truppen var det vilda diskussioner huruvida Petter Northug skulle ha en plats eller inte.

Den norske stjärnan fick till slut en plats i truppen och såg ut att ta plats i stafettlaget.

Nu har det däermot kommit en vändning i debatten om Northug och VM.

Under måndagen meddelade han nämligen att han väljer att ge bort sin plats i mästerskapet, något som gör att han inte kan tas ut till det norska stafettlaget. Beskedet kommer efter att Northug åkt ut redan i kvartsfinalen i sprinten i genrepet i Otepää under helgen som var.

Northugs beslut att ge bort sin VM-plats, till Hans Christer Holund, gör att han inte kan tas ut i stafettlaget.

– Hans Christer gjorde ett väldigt bra lopp i Otepää i helgen och har visat bra form, så han kan vara en reservjoker i det här mästerskapet på distansloppen, säger Northug i ett pressmeddelande.

Northug kan fortfarande åka både sprinten och femmilen tack vare friplatser.

– Jag har två lopp att sikta in mig på och det blir spännande att se vad Hans Christer kan uträtta om han får chansen, säger Northug.