Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kidnappningsdramat : Åtal skjuts upp igen mot misstänkte 44-åringen från Avesta

 
Kidnappardramat i Västmanland 2016
Visa alla artiklar

Åtalet mot den 44-årige Avestabo, som misstänks för att ha kidnappat en 26-årig kvinna utanför hennes arbetsplats i Sala, dröjer ytterligare.

När kammaråklagare och tillika förundersökningsledare Frieda Gummesson i början av januari i år blev beviljad förlängd åtalstid gällande den människorovsmisstänkte 44-åringen från Avesta, var hennes förhoppning att förundersökningen skulle vara färdig tills det nya åtalsdatumet den 19 januari. Nu har tiden runnit ut men i stället för en inlämnad stämningsansökan har Västmanlands tingsrätt fått flytta fram åtalsdatumet ytterligare, denna gång till den 2 februari.

Läs också: Misstänkt för människorov voltade av vägen

Kammaråklagare Frieda Gummesson var under fredagen inte nåbar för en kommentar om varför inte förundersökningen är klar. Som SA tidigare berättat har dock motivet till människorovet varit ett av de stora frågetecknen. Avestabon, som skall genomgå en mindre sinnesundersökning, har inte lämnat någon rimlig förklaring till varför han berövade kvinnan friheten.

Läs mer: Kidnapparen anhölls i sjuksängen

44-åringen överföll kvinnan, som han är bekant med, utanför hennes arbetsplats i centrala Sala klockan 05 på morgonen den 20 december. Kvinnan misshandlades med en batong och blev intvingad i mannens bil. Kvinnan lyckades dock fly kidnapparen som senare greps efter att ha kört av vägen i Sylta under en polisjakt. 44-åringen hade före gripandet tvingat en kvinna i Skinnskatteberg att lämna ifrån sig sin bil.

Avestabon, som tidigare gjort sig skyldig till hastighetsöverträdelse, riskerar nu ett långt fängelsestraff för en rad grova brott. Han är misstänkt för människorov, grov misshandel, grovt vapenbrott, grovt olaga tvång, tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov vårdslöshet i trafik.