Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter flytten – Nyholm imponerad av sin nya klubb: "Mycket proffsigare än i Dalkurd"

Han var en starkt bidragande orsak till Dalkurds starka fjolårssäsong – och efter säsongen gick flyttlasset till storklubben AIK.
Nu har Jesper Nyholm avklarat sitt första träningspass med de "Gnaget", och han är minst sagt imponerad.
– Det är mycket proffsigare än i Dalkurd, säger han till Fotbolldirekt.

Jesper Nyholm flyttade från Dalkurd till AIK efter den gångna säsongen, och just nu är han och hans nya lagkamrater i full färd med att förbereda sig inför kommande allsvenska säsong.

LÄS MER: Sista matchen med gänget – resan med Dalkurd tog succébacken till AIK: "En lycka över att de hörde av sig"

I går hade laget sitt första träningspass med boll. Och trots snö, blåst och kyla hade mängder av supportrar tagit sig till Skytteholms IP. Bengaler och fyrverkerier mötte spelarna i årets upplaga av storklubben, bland dem Nyholm. Och även om Nyholm var van med storpublik från matcherna med Dalkurd var detta något nytt för 23-åringen.

– Jag har aldrig varit om det förut. Verkligen skitroligt att folk kunde komma och är engagerade och tar sig hit, säger han till Fotbolldirekt.

Nyholm kunde heller inte undvika att jämföra sin nya klubb med Dalkurd.

– Det är mycket proffsigare än i Dalkurd. Man har koll på kroppen, fystränaren är där hela tiden och saker som kost och återhämtning känns mer proffsigt, säger Nyholm.

LÄS MER: Klart: Skyttekungen lämnar Dalkurd

Nyholm var en nyckelspelare i Dalkurd och spelade 29 matcher av 30 möjliga i superettan förra säsongen, samtliga från start. I AIK blir konkurrensen om speltid betydligt tuffare för mittbacken. AIK har, förutom Nyholm, även Sauli Väisänen, Per Karlsson, Noah Sonko Sundberg och Jos Hooiveld på positionen. Även vänsterbacken Nils-Eric Johansson spelade mittback under en stor del av förra säsongen. Men Nyholm ser endast positivt på utmaningen.

– Det är skittufft. Jag kommer göra allt jag kan för att ta en startplats och de kommer göra allt som de kan. Det är helt upp till tränaren och vad man gör på träningen, men jag ser det som en rolig grej, säger han till Fotbolldirekt.