Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter alla mord: Statsministern kallar in säkerhetspolitiska rådet

De många morden i Stockholm och Malmö den senaste tiden får statsminister Stefan Löfven (S) att kalla till extra möte med regeringens säkerhetspolitiska råd.

Det skriver TT vilket återges i flera medier, däribland Sydsvenskan .I rådet ingår förutom statsministern också försvarsministern, inrikesministern och vice statsministern med statssekreterare. Samt rikspolischefen och cheferna för Ekobrottsmyndigheten och Skattemyndigheten.

Bakgrunden är att Stefan Löfven vill veta om samarbetet myndigheterna emellan kan förbättras och fråga vilka resurser som behövs. Och detta med anledning av den senaste tidens många skottlossningar och mord i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, där de flesta tros ha en omedelbar koppling till grov organiserad brottslighet .

Enligt Stefan Löfven säger han sig inte vara orolig för att polisen håller på att tappa kontrollen. Däremot vill han, säger han , "vända på alla stenar" för att se om mer kan göras.