Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektivt Luleå sänkte Leksand efter en svängig tredje period

Effektiviteten hjälpte Luleå som på lördagen tvålade dit Leksand med 5-2. Många tillresta Leksingar fick se sitt lag falla efter en okej insats där man hängde med bra i vissa stunder. Återigen har man svårt att utnyttja sina chanser.

Första perioden var en mållös tillställning utan direkta farligheter, däremot sköts det åt båda håll. Även spelet var juste och inga utvisningar verkställdes även om Leksingarna ville ha en på en hemmaspelare efter att Martin Karlsson tacklats till isen för andra gången. Nej, första perioden var ingenting man gärna hänger i julgranen och inledningen av den andra perioden var inte heller något direkt hockeygodis.

Däremot fick matchen en nytändning efter att Luleå nätat matchens första mål drygt tio minuter in i perioden. Upprinnelsen till målet var tyvärr olyckligt och en riktig indianare som nog Olle Alsing så fort som möjligt vill glömma. Pang sa de, så dundrade Andreas Falk in pucken bakom Atte Engren på ett slagskott. Direkt efter tekningen fick Johan Olofsson ett friläge för Leksands som han inte förmådde att förvalta på bästa sätt. Spelet hettade till och blev mer fysiskt-med ett hemmalag som dominerade på den fronten, vilket William Wikman fick känna på.

Mattias Ritola utvisades med fem minuter kvar av andra perioden, något Leksand klarade av. Däremot blev trycket för hårt mot Leksands mål också efter det numerära överläget. Luleå ökade på till 2-0 efter ett skott från nära håll från Engrens vänstra sida. Snäv vinkel men Bill Sweatt ökade på ledningen.

Sista perioden var händelserik från start till mål. Ett matchstraff på en Luleåspelare banade väg för Leksand att etablera en offensiv ränd. På det fick Luleå också en till utvisning viket gjorde att Leksand spelade fem mot tre i sex sekunder. Det räckte och Johan Porsberger gjorde 2-1 för Leksand.

Däremot replikerade Luleå och gjorde två mål inom loppet av en minut och tjugo sekunder. Alexander Yterell skickade en drömpassning till Johan Olofsson som gjorde 4-2 för Leksand. Per-Erik Johnsson tog time out aningen sent och plockade i samma veva målvakten. Istället stängde Jacob Lagacé butiken för aftonen, slutresultatet 5-2.

MATCHFAKTA

Luleå–Leksand

5–2 ( 0–0, 2–0, 3–2)

Andra perioden: 1-0 (30:28) Andreas Falk. 2-0 (37:57) Bill Sweatt (Johan Forsberg, Christopher Mastomäki).

Tredje perioden: 2-1 (42:30) Johan Porsberger (Jesper Ollas) spel fem mot tre. 3-1 (42:58) Craig Schira (Julius Junttila). 4-1 (43:50) Christopher Mastomäki (Christopher Mastomäki). 4-2 (46:28) Johan Olofsson (Alexander Ytterell) 5-1 (59:58) Jacob Lagacé (Andreas Falk) Öppet mål.

Skott: 34-26 (13-7, 13-9, 8-10)

Utvisningar, LHF: 3x2min, 1x10, LIF: 2x2min

Domare:Tobias Björk, Aleksi Ranatala

Publik: 4939

Missa inte vår nya app Hockeypuls Leksand. Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och här för Google Play .

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android