Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyvik lämnade VM – fixade friplats till världscupen: "Fantastiskt bra inför OS"

I helgen säkrade Anna Dyvik totalsegern i Skandinaviska cupen. Det innebär att de svenska längddamerna nu har en extraplats i världscupen fram till juluppehållet.

Anna Dyvik lämnade VM i Lahtis för att köra den avslutande tävlingen i Skandinaviska cupen. Målet var att ta hem totalsegern, vilket hon lyckades med.

– Det är viktigt för henne att ha en trygg plats i laget, den möjligheten är fantastiskt bra inför OS, sa förbundskapten Rikard Grip till Sportbladet innan helgens avslutande tävling.

I och med sin cupvinst såg Anna Dyvik till att Sverige får ställa upp med sju, istället för sex, damer i världscupen fram till juluppehållet.

Platsen utnyttjas redan på onsdagens världscupssprint i Drammen, i Norge.

Då är det är det tänkt att Sverige ska ta revansch från den misslyckade VM-sprinten.

– Marginalerna är små när medaljerna ska delas ut. Vi hade inte marginalerna med oss vid en del tillfällen under detta mästerskap, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

– Gänget är laddat för att åter visa att Sverige är en sprintnation att räkna med.

Här är hela det svenska sprintlaget:

Damer: Anna Dyvik, Falun-Borlänge, Hanna Falk, Ulricehamn, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Stina Nilsson, IFK Mora, Maria Nordström, Ulricehamn, Linn Sömskar, IFK Umeå, Jennie Öberg, Piteå.

Herrar: Calle Halfvarsson, Sågmyra, Emil Jönsson, Anna&Emil sportklubb, Teodor Peterson, IFK Umeå, Erik Silfver, do, Oskar Svensson, Falun-Borlänge, Karl-Johan Westberg, Borås.

Läs också: VM-aktuella skidstjärnan: "Jag trodde jag hade fått en stroke"