Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyvik lämnade VM – fixade friplats till världscupen: "Fantastiskt bra inför OS"

I helgen säkrade Anna Dyvik totalsegern i Skandinaviska cupen. Det innebär att de svenska längddamerna nu har en extraplats i världscupen fram till juluppehållet.

Annons

Anna Dyvik lämnade VM i Lahtis för att köra den avslutande tävlingen i Skandinaviska cupen. Målet var att ta hem totalsegern, vilket hon lyckades med.

– Det är viktigt för henne att ha en trygg plats i laget, den möjligheten är fantastiskt bra inför OS, sa förbundskapten Rikard Grip till Sportbladet innan helgens avslutande tävling.

I och med sin cupvinst såg Anna Dyvik till att Sverige får ställa upp med sju, istället för sex, damer i världscupen fram till juluppehållet.

Platsen utnyttjas redan på onsdagens världscupssprint i Drammen, i Norge.

Då är det är det tänkt att Sverige ska ta revansch från den misslyckade VM-sprinten.

– Marginalerna är små när medaljerna ska delas ut. Vi hade inte marginalerna med oss vid en del tillfällen under detta mästerskap, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

– Gänget är laddat för att åter visa att Sverige är en sprintnation att räkna med.

Här är hela det svenska sprintlaget:

Damer: Anna Dyvik, Falun-Borlänge, Hanna Falk, Ulricehamn, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Stina Nilsson, IFK Mora, Maria Nordström, Ulricehamn, Linn Sömskar, IFK Umeå, Jennie Öberg, Piteå.

Herrar: Calle Halfvarsson, Sågmyra, Emil Jönsson, Anna&Emil sportklubb, Teodor Peterson, IFK Umeå, Erik Silfver, do, Oskar Svensson, Falun-Borlänge, Karl-Johan Westberg, Borås.

Läs också: VM-aktuella skidstjärnan: "Jag trodde jag hade fått en stroke"