Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duplantis nya jättesuccé – tog seger i Diamond League

Armand Duplantis har gjort det igen.
Den svenske supertalangen besegerade världsmästaren Sam Kendricks och kammade hem segern i Bauhaus-galan.
Det är också hans första seger någonsin i Diamond League.

Armand Duplantis fortsätter att imponera. Under söndagen var det dags för Diamond League i Stockholm. 18-åringen noterades tidigare i år för 5.93 på en tävling i USA.

På Stockholms-stadion klarade Duplantis 5.91 vilket han var ensam om eftersom den regerande mästaren Sam Kendricks rev ut sig på samma höjd.

Efter att ha säkrat segern försökte Armand Duplantis två gånger på 5.96 för att sätta nytt Stockholms stadion-rekord, men var aldrig riktigt nära att ta sig över.

– Härlig atmosfär. Jag kände hela tävlingen att jag kunde hoppa högt, säger 18-åringen i segerintervjun på innerplan.

Armand Duplantis menar att när han anlände till Stockholm så kände han att tiden är inne för en seger och att det skulle ske i just huvudstaden.

– Direkt när jag kom hit så kände jag att jag hade en bra chans att hoppa högt. Tiden var inne för en seger och det fanns inget bättre läge än att ta det här i Stockholm, säger han till SVT.

Experten Kajsa Bergqvist var helt lyrisk över Duplantis och öste beröm över 18-åringen.

– Han kan slå precis vem som helst. Han är här för att stanna, säger hon i SVT.