Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duplantis chockar friidrottsvärlden med nytt världsrekord

Armand Duplantis slog i natt nytt världsrekord för juniorer i stavhopp under tävlingen ”NB Nationals” i New York.
5.82 stod ribban på när Duplantis flög över.

Duplantis satte för en tid sen ett nytt inomhusrekord för juniorer när han klarade 5.75. Han tog direkt sikte på att slå utomhusrekordet för juniorer på 5.80, samt Alhaji Jengs svenska inomhusrekord på 5.82.

– Jag tror att jag kan fixa det ganska snart, sa han då till Sportbladet.

Han hade rätt.

Natten till söndag flög 17-åringen över ribban som låg på 5.82 i tävlingen ”NB Nationals” i New York. Han satte hoppet i sitt tredje och sista försök. Resultatet gör honom till sjua i världen i år.

– Jag hade mycket självförtroende och visste att jag behövde ett perfekt hopp. Jag har alltid drömt om att hoppa högre än min pappa som hoppat 5,80, säger han till tävlingens hemsida.

Men ännu är Duplantis inte nöjd.

– Jag är bara 17, och varje dag vaknar jag starkare och snabbare. Min teknik blir bara bättre och jag kommer att hoppa högre redan i år, säger den unge talangen, som har bestämt sig för att tävla för Sverige i friidrotts-VM i London i augusti.

17-åringen är nämligen uppvuxen i USA, men har en svensk mamma. Därmed kan han välja vilket land han vill tävla för. TIll NB Nationals hemsida säger han:

– Just nu är Sverige valet jag gjort, men vi får se hur det blir med framtiden.

Tweet av @TweetingTrack: Se Armand Duplantis rekordhopp.