Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt svenskt på pallen efter damernas VM-sprint

Etta i prologen och sedan först i mål i finalen.
Falun Borlänges Anna Dyvik dominerade sprinten i U23-VM i USA och med sig på pallen fick hon klubbkamraten tillika landsmaninnan, Maja Dahlkvist, som slutade trea.

På tisdagskvällen var det dags för U23-åkarna att ta sig in spåren på OS-arenan Soldier Hollow i Utah, USA. Klassisk sprint stod på schemat och Falun Borlänges Anna Dyvik var snabbast av alla i kvalet. Klubbkompisen Maja Dahlkvist var näst snabbast av svenskorna med tionde snabbaste tid i prologen.

De båda tjejerna tog sig hela vägen till final och väl där vann Dyvik med tre sekunder ner till norskan Thea Kroka Murud, som i sin tur vann spurten mot Maja Dahlkvist med ynka tre tiondelar, rapporterar Skidzonen.se.

Åsarnas Moa Molander Kristiansen hade 27:e tid i kvalet och åkte ut i sin kvartsfinal.

Piteå Elits Lisa Vinsa slutade 34:a i prologen och tog sig inte vidare till kvartsfinalerna.

På herrsidan var det inte lika roligt.

Garphyttans Axel Ekström hade kvalets 16:e snabbaste tid. För Ekström tog det dock slut i semifinalen, där han slutade på sjätte och sista plats.

Viktor Thorn, till vardags i Ulricehamns IF, stod för kvalets tredje snabbaste tid, men missade finalen då han slutade fyra i sin semifinal.

Åsarnas Marcus Ruus och Piteå Elits Björn Sandström, åkte i samma kvartsfinal där de slutade femma respektive sexa.