Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt Dalarna i JSM i Super-G

Det blev dubbelt Dalarna i topp vid YJSM i Super-G i Fjätervålen. Johan Hagberg tog sitt andra raka JSM-guld, den här gången tre tiondelar före Sälens Jesper Brändholm.

– Ska jag få stryk av någon, så är det väl Johan, konstaterade Jesper efter sin andra plats utför ett blåsigt Fjätervålen.

– Jag får väl utmana honom på allvar nu när det är teknikgrenarna som står på tur, fortsätter Jesper, med större förhoppningar i storslalom och slalom. För i fart är avestasonen utan tvekan bäst i sin åldersklass och suverän bland de yngre juniorerna. Sviten etta-tvåa-etta-etta på de fyra starterna Johan gjort i fart i yngsta juniorklassen i år och ifjol, visar hans klass.

Duveds Isac Hedström hade inga problem utför Fjätervålens blåsiga pist och han var endast en hundradels sekunde från bronset, som nu gick till Saltsjöbadens Olle Ström.

Sexa blev Stefan Nordlander, Kramfors AK.

I damklassen var Östersunds Johanna Boiard överlägsen och dryga halvsekunden före störtloppstvåan Agnes Dahlin från IF Hudik Alpin medan störtlopssegrarinnan Ida Dannewitz, Uppsala slutade trea. Bästa dalatjej blev Sälens Alice Larsson, som slutade nia.

Under lördagen fortsätter YJSM med storslalom och slalm och då körs också ÄJSM, för de äldra juniorerna parallellt med YJSM.

– Det blir en tuff utmaning med fyra tävlingar samma dag, säger Niklas Antfolk som är tävlingsledare för JSM-finalerna på Fjätervålen.