Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelmorden i Hallonbergen kan ha haft koppling till sprängd knarkfabrik

Under tisdagen dödades två personer i Hallonbergen i norra Stockholm. Polisen misstänker att dubbelmordet kan ha haft koppling till en sprängd narkotikafabrik. Mordet skedde dagen innan mannen som mördades skulle höras i rätten.

Annons

Polisen fick larm om att ett grovt våldsbrott pågick i Hallonbergen på tisdagen . En man i 40-årsåldern och en kvinna ska ha blivit attackerade i en lägenhet av en grupp knivbeväpnade män. Kvinnan hade huggits till döds och mannen, som lyckats fly ut ur fastigheten, avled utanför. Fyra unga män greps och tre av dessa har nu anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord. Det skriver Dagens Nyheter .

Mannen ska enligt uppgifter ha fruktat för sin säkerhet sedan det avslöjats att han och andra odlat stora mängder cannabis. Han mördades dagen innan han skulle höras i Uppsala tingsrätt, där han skulle infinna sig åtalad för bland annat narkotikabrott och ringa vapenbrott.

DN som har tagit del av förundersökningne skriver att det framkommer att den mördade mannen tidigare blivit hotad av kriminella och att han fruktade för sin egen säkerhet. I somras hade mannen nämligen hjälpt polise att avslöja en stor cannabisodling i Hälsingland. I samband med förhör angående dennna händelse hade mannen berättat om hoten.

”Det närmsta ett vapen han har kommit var när han tidigare i år blev hotad i samband med att han ville hoppa av allt. NN tyckte att det hade blivit för stort, det med odlingen", står det i förundersökningen.

Mannen ska även sagt att han blivit utsatt för andra brott och hans motorcykel skulle ha vandaliserats.

”Han vågade inte polisanmäla, han vet vad som hänt andra som hoppat av", står det enligt tidningen.

Drogtillverkningen hade avslöjats efter att mannen stoppats drogpåverkade av polis tillsammans med en annan man på E4:an. I bilen hittades cannabisplantor och en stor haschkaka, narkotika som mannen medgav var hans. Den nu mördade mannen berättade även att narkotikan kom från en odling som han och andra bedrev i hus norr om Hudiksvall.

Den 8 mars, skulle huvudförhandling i målet ha inletts i Uppsala tingsrätt. Dagen innan blev han alltså mördad och i och med beskedet har förhandlingen i tingsrätten ställts in.

De poliser som jobbat med narkotikautredningen har, enligt källor till DN, nu kontaktats av mordutredarna i Stockholm.

– Det är inget jag kan kommentera. Men det är förstås allvarligt om det finns en knytning mellan brottet och den rättegång som skulle hållas, säger Åsa Fredriksson, gruppchef inom avdelningen för grova brott i Region Mitt, till tidningen.

Om mannen hade erbjudits något polisskydd eller inte vet Åsa Fredriksson inte.