Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DT:s krönikör förlorade finalen i "På spåret"

Kristin Lundell och Johan Hilton slog ut DT:s Ludvikabördige krönikör Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind och vann "På spåret" i en överlägsen finalseger.
– Det trodde vi inte om oss själva, säger Kristin Lundell.

De kan nu sälla sig till den utvalda skara som vunnit den populära frågetävlingen. Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl, som vann både förra och förrförra säsongen får därmed abdikera från besserwissertronen.

– Det känns helt overkligt, som ett avancerat avsnitt av "Blåsningen" som de har utsatt oss för. Vi hade varit nöjda om det inte blev en fullständig förnedring, och så blev det istället det här, säger Kristin Lundell.

Läs också: DT:s krönikör tävlar i finalen av "På spåret": "Tänk om jag kräks i tv"

Trots att både Hilton och Lundell är kultur- och nöjesjournalister och därmed skulle kunna riskera att inte komplettera varandras kunskaper tog de tåget till slutstationen.

Motståndarlaget ryckte bort sig redan under första resan, Lundell och Hilton höll undan och segern var ett faktum.

– Vi har lagt mycket tid på att peppa varandra och det kanske var det som var den vinnande strategin, säger Kristin Lundell.

Johan Hilton håller med.

– Vi trodde att vi hade en strategi, vi läste jättemycket och ringade in städer, men den var helt värdelöst, så vi gick på känsla och intuition, säger han.

Läs mer: DT:s krönikör om sin medverkan i "På spåret": "Helt skräckslagen"

Intuitionen fick bland annat Kristin Lundell att ge det rätta svaret "isotop" på en fråga, trots att hon inte vet vad det är.

– Jag fick en stark känsla, det var som om Guds hand ruskade om mig. Det är lite så "På spåret" funkar, att man inte vet var man har lagrat kunskapen, säger hon.

Vad gör en "På spåret"-vinst för självförtroendet?

– Än så länge har jag inte lyckats använda det som ett trumfkort och har inte hunnit njuta, men man känner sig ju lite smart, det ska jag inte sticka under stol med.För att fira kommer Hilton och Lundell att gå ut och äta middag och "gömma sig" från programmet.

Läs också: Fridah Jönsson: Något har hänt med "På spåret"

Fakta: Tidigare vinnare

Säsong 26 (2015–2016) Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl

Säsong 25 (2014–2015) Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl

Säsong 24 (2013–2014) Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl

Säsong 23 (2012–2013) Ellinor Persson och Dick Harrison

Säsong 22 (2011–2012) Martina Haag och Erik Haag

Säsong 21 (2010–2011) Hélène Benno och Peter Apelgren