Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dracula gör entré på operascenen

En vampyr gör entré, en internationell operastjärna gör sin återkomst och balettchefen tar farväl under Kungliga Operans kommande säsong. När operahuset i Stockholm presenterar programmet för hösten och 2018 ligger stort fokus på den nyskrivna operan "Dracula".

Att operan ska sättas upp på Kungliga Operan presenterades redan förra året. Nu är det dock klart att Victoria Borisova Ollas verk, som regisseras av Linus Fellbom, får urpremiär kring halloween. Sopranerna Elisabeth Meyer och Sanna Gibbs gör ett par av de ledande kvinnliga rollerna och Ola Eliasson spelar Dracula.

Under säsongen återvänder Katarina Dalayman för att göra tre stora roller: Amneris i "Aida", Kostelnicka i "Jenufa" och Klytaimnestra i "Elektra".

Balettchefen Johannes Öhman, som nu lägger sin sista säsong på Operan, presenterar bland annat dansverket "Puur" av den världskände belgiske koreografen Wim Wandekebuys – en uppsättning som kretsar kring mördandet av oskyldiga, från Herodes till nutida folkmord.

I samarbete med Östersjöfestivalen gästspelar en uppsättning av Stravinskys "Oedipus Rex" i regi av Polarpristagaren Peter Sellars och med Esa-Pekka Salonen som dirigent.