Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Donald Trumps vrede på Twitter: "Påhittade fakta av slemhögar till politiker"

Donald Trumps vrede över anklagelserna om att Ryssland har en hållhake på honom tilltar.
– Påhittade fakta av slemhögar till politiker, skriver den blivande presidenten på Twitter.

De senaste dagarna har flera medier rapporterat om ett dokument som ska ha lämnats över till de amerikanska spionorganisationerna. Dokumentet ska innehålla påståenden om att Ryssland har en hållhake på Trump.

– Nu visar det sig att de falska anklagelserna mot mig sattes samman av mina politiska motståndare och en misslyckad spion som är rädd för att bli stämd, skriver Donald Trump i ett Twitterinlägg på fredagsmorgonen.

CBS News avslöjade under gårdagen att det är den den brittiske ex-spionen Christopher Steele, som ursprungligen skrivit dokumentet som cirkulerat i amerikanska medier, och som ligger till grund för anklagelserna riktade mot Trump.

– Helt påhittade fakta gjorda av slemhögar till politiker, både demokrater och republikaner - falska nyheter. Ryssland säger ingenting, skriver Trump.

Donald Trump riktar kritik mot de amerikanska underrättelsetjänsterna som han beskyller för att ha spridit dokumentet till medier.

– Förmodligen läcktes uppgifterna av "underrättelsetjänsten" trots att de inte har några bevis och aldrig kommer att ha. Mitt folk kommer ha en fullständig rapport om hackningarna inom 90 dagar, skriver Trump på Twitter.

Tidigare i veckan tvittrade Trump ilsket "lever vi i nazityskland" angående anklagelserna som riktats mot honom.

Uttalandet har fått kritik från bland annat vice president Joe Biden, som menar att Trumps uttryckssätt är skadligt för underrättelsetjänsterna, rapporterar Reuters.

– Det är verkligen mycket skadligt, enligt min mening, med vår ställning i världen, att en president smutskastar kronjuvelerna i vårt nationella försvar, säger Joe Biden, enligt Reuters.

Nyhetsprogrammet 60 minutes har intervjuat nuvarande president Barak Obama. Presidenten får frågan om vad han tycker om Trumps kontroversiella sätt att uttala sig på Twitter.

– Jag tror att alla måste inse att man inte kan underskatta honom. Han kommer faktiskt bli amerikas 45:e president, säger Obama i avsnittet, som kommer att sändas den 15 januari i USA.

Läs också:

Donald Trumps senaste utspel: ”Lever vi i nazityskland?”

Hemligt spiondokument: Ryssland har hållhake på Trump

Högerextrema Le Pen vill göra en Trump i Frankrike

Donald Trumps tweet i natt: "Media är fejk"