Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Donald Trumps tweet i natt: "Media är fejk"

"Media är fejk" twittrade Trump i natt efter att amerikansk press påstått att muren som den blivande presidenten vill bygga mot Mexiko ska betalas av amerikanska skattepengar.
Samtidigt varnar en kinesisk tidning den blivande presidenten för hämnd.

"Oärlig media säger att Mexiko inte kommer att betala för muren, bara för att de betalar den lite senare, så att väggen kan byggas snabbare. Media är fejk!" skrev Donald Trump på Twitter i natt.

Tweeten skrevs i natt efter det att media påstått det är de amerikanska skattebetalarna som kommer att få stå för kostnaden för bygget av Trumps mur mot

Kinesisk varning

Samtidigt varnar nu en kinesisk tidning den blivande presidenten Trump för att det kinesiska folket kommer att kräva att regeringen hämnas om den blivande presidenten väljer att gå i från "ett Kina"-politiken.

För några veckor sedan samtalade Trump med Taiwans president, vilket skakade om den kinesiska regeringen, som anser att landet tillhör Kina.

Nu fruktar man att USA kommer att frångå den tidiga utrikespolitiken som gick ut på att inte erkänna Taiwan som en självstyrande stat.

"Vi kommer hämnas"

– Om Trump bryter "ett Kina"-politiken efter sitt tillträde, kommer det kinesiska folket kräva att regeringen hämnas. Det finns inget utrymme för förhandlingar, skriver Global Times i en ledare.

Taiwans president Tsai Ing-wen gjorde under söndagen ett kontroversiellt besök i Houston i USA.

Under ett tal på lördagen sade Tsai Ing-wen att USA har en "särskild plats i hjärtat hos folket i Taiwan" och att den självstyrda ön skapat mer än 320 000 jobb till det amerikanska folket, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Tsai sade enligt Reuters även att Taiwan vill skapa fler amerikanska arbetstillfällen genom djupare investeringar, handel och upphandling.