Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Donald Trump misstänker valfusk: "Ska begära stor utredning"

Nu vill Donald Trump starta en stor utredning om det förekommit valfusk när USA valde president förra året.
– Jag kommer att begära en stor utredning om RÖSTFUSK, skriver presidenten på Twitter.

Annons

Tidigt på onsdagen tvittrade den amerikanska presidenten att han vill starta en utredning om ett påstått valfusk.

– Jag kommer att begära en stor utredning om RÖSTFUSK, inklusive de som varit registrerade att rösta i två delstater, de som är illegala och de som varit registrerade att rösta men som är döda (och har varit det länge), skriver Donald Trump på Twitter.

Trump anklagar papperslösa för att ha röstat i valet och hävdar att en del personer registrerat sig för att rösta i två delstater. Även döda personers personuppgifter ska enligt honom ha använts för att rösta.

Statssekreteraren Jon Husted i Ohio svarade på Trumps tweet på onsdagen och hävdar att de redan undersökt påståendet om valfusk.

– Lätt att rösta, svårt att fuska, konstaterar han i inlägget.

Om Trumps påstående om valfusk skulle vara sant, är det i sådana fall det största valfusket någonsin i USA:s historia. Ironiskt nog skulle det även höja frågor om Trumps egen legitimitet som president, uppger nyhetsbyrån AP.