Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domare stoppar Trumps nya inreseförbud

En federal domare på Hawaii stoppar tills vidare Donald Trumps omarbetade och nya inreseförbud, som skulle ha trätt i kraft på torsdagsmorgonen.

Det var delstaten Hawaii själva som tagit ordern om inreseförbud till domstol. Beslutet innebär att Trumps inreseförbud för de som reser från sex länder blir fryst tills vidare, skriver svt.se.

Läs också: Ministrar fördömer Trumps order om inreseförbud

Trumps nya förslag, liksom det tidigare, strider mot USA:s konstitution, det menar juristerna som företräder delstaten. Juristerna menar också att inreseförbudet skadar möjligheten för statliga företag och universitet att rekrytera de framgångsrika talanger och att det skadar Hawaiis turistnäring, skriver Washington Post.

Läs också: Trumps inreseförbud till USA stoppas av domare

Den 6 mars presenterade president Donald Trump ett omarbetat inreseförbud, efter att hans tidigare stoppats i domstol. Det nya inreseförbudet skulle ha börjat gälla på torsdag morgon och vara i 90 dagar framåt.