Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dom: Fängelse för den kvinna som förde över nästan 700 000 till eget konto

En kvinna hemmahörande i Falun har av tingsrätten dömts till ett års fängelse.

Troslöshet mot huvudman, grovt bedrägeri, egenmäktigt förfarande och bedrägeri är brott kvinnan döms för och som ger fängelse i ett år.

När det gäller det förstnämnda brottet har kvinnan, som är i 45-årsåldern, haft en förtroendeställning att sköta ekonomin och ett företag.

Jobbet omfattande bland annat fakturabetalning samt bokföring. Hon har därmed getts behörighet att disponera företagets bankkonto.

Vid ett stort antal tillfällen, mellan 1 januari och 31 augusti 2014, har kvinnan fört över pengar från företagets konto till sitt eget konto.

Totalt har kvinnan på det sättet kommit över 697 945 kronor.

Eftersom hon begick gärningen med uppsåt och det varit fråga om ett systematiskt missbruk av förtroendeställning som avsett betydande belopp är brottet att betraktas som grovt.

Åtalspunkten grovt bedrägeri handlar om att kvinnan på ett vilseledande sätt förmått en bank bevilja ett lån på 100 000 kronor som betalats ut till en person. Kvinnan har sedan förmått mannen att på ett vilseledande sätt överföra 70 000 kronor till hennes eget konto.

Även övriga brott som kvinnan dömdes för av Falu tingsrätt var av ekonomisk prägel och där hon på olika sätt försökte komma över pengar.