Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshotade polis – döms till samhällstjänst

En man i 25-årsåldern från Mora döms i Mora tingsrätt för olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

Mannen ska enligt domen under en sommarkväll förra året hotat en annan man genom att skrika att han skulle döda honom. Hotet uttalades efter att den nu dömde mannen efter en kväll på krogen sprungit in på den andra mannens gård i Mora och stökat runt på gården. Han skrek sedan att han skulle döda mannen.

De båda männen ska inte ha känt varandra sedan tidigare, och polis kallades till platsen. När mannen i 25-årsåldern kände igen en av polisena hotade han även denne genom att säga att han skulle döda honom. När polisen skulle omhänderta mannen enligt LOB så krängde han med kroppen i motvärn, varpå polisen ska ha brottat ned honom på marken.

Läs också: Inbrott på Noretskolan

Mannen själv har i förhör berättat att han var ordentligt berusad vid tillfället och dessutom påverkad av norkotika. Han har uppgett att han har minnesluckor från kvällen och inte kommer ihåg att han hotat någon.

Tingsrätten dömer mannen för olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott till 60 timmars samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd på 500 kronor till en av de målsägande och 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android