Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död man hittad i populär semesterhamn: "Troligtvis legat där ett tag"

Vid lunchtid på lördagen anträffades en död kropp i vattnet utanför Kivik i Skåne.

Annons

En privatperson hade sett något i vattnet cirka 15 meter ut från den yttre piren i Kiviks hamn, något som såg ut som en mansperson.

Hamnen är under den varma årstiden ett mycket populärt utflyktsmål för seglare och turister från hela landet.

Man befarade drunkning och ett stort räddningspådrag sattes igång med enheter från närbelägna Sjöräddningssällskapet som har station på plats, helikopter från Blekinge, räddningstjänstens dykare från Malmö samt polis och ambulans från närmare håll på Österlen.

Det visade sig dock att det var en man som redan var bortom all räddning och varit det en tid. Enligt polisen låg kroppen på botten och har "troligtvis legat där ett tag".

Ett område i vattnet utanför piren spärrades av i väntan på att kroppen kunde föras till rättsmedicinsk undersökning vilket skedde under lördagseftermiddagen enligt Skånska Dagbladet .

Med tanke på att kroppen legat i vattnet en längre tid går det inte omedelbart att säga vem den döde är och hur han kan ha hamnat i vattnet.