Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benjamin Hjertstrand lämnar Dalkurd – klar för IK Brage

Det blir ingen fortsättning i Dalkurd FF för Benjamin Hjertstrand.
Den Slätta SK-fostrade 22-åringen har skrivit på för grannklubben IK Brage.
– Jag tror att Brage kan ha något väldigt bra på gång, säger Hjertstrand.

Annons

Benjamin Hjertstrand har skrivit på ett 1+1-årskontrakt med IK Brage.

Totalt blev det tre säsonger i Dalkurd FF för Benjamin Hjertstrand.

– Jag har utvecklats enormt mycket under den tiden. Jag kom dit för att växa och lära mig och det har jag verkligen gjort.

Ändå var beslutet att gå vidare ganska enkelt att fatta.

– Ja, jag behöver mer speltid. Tankarna på att försöka lämna Dalkurd inför den här säsongen fanns också eftersom risken fanns att det skulle bli lite speltid för mig, men jag stannade kvar och det ångrar jag inte.

Hjertstrand spelade totalt tre matcher från start och gjorde lika många inhopp.

– Jag hade en bra vår, då jag fick känna på spelet i Superettan. Mot slutet av vårsäsongen blev det mindre speltid och sedan blev jag utlånad till Brage.

Hjertstrand lånades ut i början av augusti och den ursprungliga planen var att han skulle spela resten av säsongen med IK Brage.

Men det blev bara två matcher. Sedan kallade Dalkurd tillbaka honom, bara några timmar efter att Brage hade gått ut med pressmeddelande där det framgick att klubben hade polisanmält en ledare i Dalkurd efter en ungdomsmatch mellan lagen.

Adil Kizil, sportchef i Dalkurd FF, gjorde ingen hemlighet av att innehållet i pressmeddelandet var en orsak till att Hjertstrand kallades tillbaka tidigare än planerat.

– Jag tycker att det var ett bedrövligt sätt att kommunicera, som de har gjort. Då tog klubben det beslutet, sa Kizil till Sporten tidigare i höstas.

Benjamin Hjertstrand blev "en bricka i ett spel" mellan klubbarna.

– Jo, det blev ju lite så. Samtidigt förstår jag båda klubbarna. Otur för mig bara att jag hamnade i kläm. Men jag vet ju att jag inte hade något med det där att göra och nu har jag lämnat det bakom mig.

Hjertstrand hade gärna fortsatt i Brage säsongen ut.

– Jag tycker att det gick bra i de två matcher som jag fick spela och det känns som att Bengt (Ottosson) och Johan (Persson) håller på att bygga upp någon väldigt bra.

Nästa säsong kan dock Hjertstrand räkna med fler matcher i Brage. Efter beslutet att lämna Dalkurd bestämde han sig snabbt för att fortsätta karriären i grannklubben.

– Det var läge för ett miljöombyte även om det i det här fallet inte innebär så stor skillnad när det gäller miljön, säger Hjertstrand som bara behöver byta omklädningsrum på Domnarvsvallen.

Han är nöjd med tiden i Dalkurd och hoppas på en fortsatt utveckling i Brage.

– Jag är en mycket bättre fotbollsspelare nu än när jag kom till Dalkurd. Men jag behöver speltid och chansen att få det är förhoppningsvis större i Brage.

Ola Lundin i IK Brages sportgrupp, är nöjd med att få in Hjertstrand i truppen:

– Det känns jättekul. Hans profil passar perfekt in i bygget som vi håller på med. Förutom att han är en väldigt duktig fotbollsspelare som är användbar på flera positioner, så är han också en bra person med rätt karaktär.

Läs även:

Fyra nya motståndare för IK Brage nästa år

IK Brage och BK Forward i dragkamp om Björkman: "Det är inte lätt"

Stenberg kontraktslös – nu slåss Dalkurd och Brage om mittfältaren

Annons