Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Distansapotek i Falun läggs ned – 45 anställda berörs

Apoteket AB har beslutat att lägga ned sina distansapotek. Det betyder att distansapoteket i Falun kommer att avvecklas. 45 medarbetare berörs av nedläggningen.

Apoteket skriver i ett pressmeddelande att man tagit beslut om att flytta logistiklösningen av distanshandeln för e-handel och telefoni till Tamro.

– Vi vill kunna öka tillgängligheten till läkemedel i alla kanaler samt utveckla nya och effektiva lösningar för alla våra kunder. Den lösning vi nu skapar i samarbete med Tamro gör att vi får tillgång till den senaste tekniken för logistik och lager och större möjligheter att utveckla våra erbjudanden till både privatkunder och vårdkunder, säger Olle Carls, logistikdirektör på Apoteket, i pressmeddelandet.

I dag har Apoteket ett logistiksamarbete med Tamro för bland annat distrubition av läkemedel och egenvårdprodukter till apoteken. Det nya samarbetet gör att Tamro blir partner även för distanshandeln.

I och med den nya lösningen så kommer Apotekets distansapotek i Falun och Hässleholm att avvecklas fram till juni 2018. I Falun berörs 45 anställda av nedläggningen, och fackliga förhandlingar kommer inledas under våren. I Hässleholm berörs 57 anställda.

– Våra medarbetare i Hässleholm och Falun gör ett mycket bra arbete med att hantera ett stort antal leveranser till kunder inom vård, e-handel och telefoni. Men för att säkra konkurrenskraft och utvecklingsmöjligheter framåt behöver vi en annan typ av lösning och det kan vi få i samarbetet med Tamro, säger Olle Carls i pressmeddelandet från Apoteket.