Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delutbetalning till Avesta för kostnader för ensamkommande barn

Avesta kommun har beviljats drygt 7 miljoner kronor efter en ansökan om statlig ersättning för asylsökande. Nu har Migrationsverket beslutat om att göra delbetalningen i december 2016.

Migrationsverket har beslutat om att göra en delutbetalning på 60 procent av det sökta beloppet, 11 miljoner kronor, gällande ansökningar om ersättning för faktiska kostnader för ensamkommande barn. Det enligt asylersättningsförordningen.

Orsaken är de höga ärendebalanserna hos Migrationsverket. Därför görs en delutbetalning för att kommunerna inte ska ha brist på pengar.

Migrationsverket har inför delutbetalningen inte kontrollerat ansökningarna på individnivå, men kontroll och handläggning kommer att göras under 2017. Då kommer beslut att fattas om hur mycket ersättning kommunen i själva verket har rätt till för varje ansökan.