Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Fler behöver plats i vård- och omsorgsboende – flytta inte verksamhet från Norslund

Annons

Behovet av nya vård- och omsorgsboenden är stort i Falu kommun. Cirka 50 personer har så mycket vård och omsorg i hemmet, att vårdbehovet kanske bättre tillgodoses vid ett äldreboende. Men idag finns inte tillräckligt många platser att erbjuda. Behovet bedöms att öka. Dessutom finns behovet av att kunna ta emot de patienter som är färdigbehandlade på sjukhus, och som hemkommunen har vårdansvaret för. 

”Vi socialdemokrater kommer inte att godta en flytt av verksamheten på Lunden till Britsarvet” skriver Barbro Ödlund, S, omvårdnadsnämnden och Lars-Göran Johansson, S, serviceutskottet.

På fullmäktiges sammanträde den 7 mars beslutades om investeringsmedel till ett nytt boende i Britsarvet med 60 nya platser. Men efter mötet framkom att nuvarande politiska ledning planerar att flytta verksamheten från Lunden, Norslund (korttidsvård), till det nya boendet. Det innebär att fullmäktige tog beslut om cirka 30 nya platser och inte 60.

Vi socialdemokrater kommer inte att godta en flytt av verksamheten på Lunden till Britsarvet. Vår bedömning av nuvarande situation är att minskning av vårdplatser inte kan bli aktuellt så länge kösituation och befolkningsprognos ser ut som idag.

 

Barbro Ödlund, S,

Andre vice ordförande i omvårdnadsnämnden    

Lars-Göran Johansson, S,

Andre vice ordförande i serviceutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons