Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi vill se nya krafttag inom vård, skola och äldreomsorg i Ludvika kommun!

Ludvika kommun står inför stora utmaningar, i att klara sitt uppdrag inom de viktigaste områdena vård, skola och omsorg. Det är med betydande oro som Folkkampanjen för sjukvården ser framtiden, då majoritetens ledande politiker ej verkar inse vilka problem man skapat och, att man måste göra något konstruktivt omgående!

Skolan: Barnen är vår framtid och samhällets viktigaste insats för våra barn är, att ge dem god undervisning och gott stöd. Här visar sig att Ludvika kommun har betydande problem.

Vi måste tillsammans se till, att fler når godkända resultat i skolan! Men då måste ledande politiker våga börja leda adekvat! Vi behöver alltså ett bättre ledarskap! Hur kan det vara möjligt, att resultaten ofta blir så dåliga för den enskilda eleven? Har ni i majoriteten tappat kontrollen helt och hållet?

Vårt sjukvårdsparti föreslår som tidigare, fler elevassistenter för barn med särskilda behov inklusive överbegåvade barn, frivillig sommarskola för barn som halkat efter, och fler skolbibliotekarier som vägleder elevernas olika projektarbeten. Vi vill också ha en portabel musikstudio för de unga!

Vi vill också ha ett nytt samarbete mellan Friends och kommunen för att kraftigt minska mobbing, samt införande av utbildade kamratstödjare. Dessa bör verka två tillsammans, och utses bland för uppgiften särskilt intresserade barn.

Äldreomsorgen: Ludvika kommun ligger ej bland de bästa, när det gäller äldreomsorgen i Sverige.

Vi har större problem med våra särskilda boenden, där strukturen gör att det är viss brist på adekvata vårdplatser. Behovet av ”vanliga” vårdplatser minskar, medan behovet av demensplatser ökar.

De särskilda boendena har ofta problem med sin samverkan med anhöriga, och i synnerhet ofta allvarliga problem med sin samverkan med anhörigvårdare! Detta måste åtgärdas!

Vi vill införa frukostservering för barn och äldre, för en bättre start på dagen. Skolfrukost förbättrar ju inlärningen!

Ska man prioritera måste det göras så, att kvaliteten och upplevelsen av mat och vård ej drabbas. Införande av självstyrande arbetslag är ett bra sätt, att både höja arbetsglädjen och effektivisera!

Dagens majoritet i Ludvika kommunfullmäktige är ytterst ansvarig för bristen av resurser i skolan och i äldreomsorgen!

Folkkampanjen för sjukvården vill se, att det blir nya krafttag inom vård, skola och äldreomsorg i Ludvika kommun!

Anni Andersson (ffs)

Undersköterska

Ken Swedenborg (ffs)

Partiordförande, Vidareutbildad undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel