Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi har inga dolda motiv utan vill jobba för att Faluns skolor ska ha de bästa förutsättningarna

Replik: Läser i en debattartikel skriven av Socialdemokraterna Jonas Lennerthson och Berit Fredricsson där de kommer med spekulationer angående Falualliansens ställningstagande i Svärdsjöutredningen och dess skolor. Det framställs som att Falualliansen skulle ha dunkla motiv med den nya mer omfattande utredningen för att kunna stänga ned skolor på sikt.

Det låter nästan som att de vill framställa oss som de elaka borgarna med ordförande Björn Ljungqvist (M) i spetsen som nu ska suga ut landsbygden till förmån för Faluns innerstad. Klassisk Sosse-retorik där de som försöker städa upp efter deras vanskötsel nu ska framställas som de dumma och de giriga, vilket låter lite som en Astrid Lindgren-saga. I sagans värld är det väldigt tydligt vem som är den elaka, men vi jobbar i verkligheten, en verklighet som innefattar hela Falun. I artikeln tar ni också upp att ni tycker det är osmakligt att ta upp kostnader för olika skolor, ställa dem mot varandra. Men ni vet lika väl som jag att ekonomin är något som inte har varit i fokus i Svärdsjöutredningen. På medborgardialoger och dragningar i Barn och utbildningsnämnden har det i första hand handlat om kvalitén i de berörda skolorna.

Alla barn ska ha en likvärdig skola. För oss betyder likvärdig kvalitet inte lika dåliga skolor utan att alla barn i Falun ska ha lika bra skolor. Vi har inga dolda motiv utan vill jobba för att Faluns skolor ska ha de bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt uppdrag.

När ni i erat debattinlägg frågar er vad landsbygden i Falu kommun får kosta? Visar ni på samma attackretorik som i era övriga artiklar, ni vill inte utveckla Falun utan till varje pris smutskasta oss i Falualliansen. Till varje pris göra det surt för oss som styr.

Det är inte oppositionspolitik, det är endast obstruerande.

Falun har inte råd med fega politiker. Vi måste ha politiker som vågar ta obekväma beslut.

Så min fråga till er.

Hur mycket tycker ni en valseger får kosta Faluborna?

Claes Andersson

Barn och utbildningsnämnden, Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel