Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vegetarianernas mat belastar också miljön

Med oförtröttlig iver fortsätter vissa personer, påhejade av media, att kämpa för att alla ska bli vegetarianer alternativt veganer. Senast Peter Kalmström som i sin insändare propagerar för detta med motivet att det är bra för miljön och djuren.

Jo, visst, ett djur som aldrig föds kanske ni tycker har det bäst. För en fråga som aldrig får något svar från er är vad som ska hända med alla tamdjur.

Resultatet om ni får som ni önskar måste bli att dessa djur ska utrotas. Jag vill att du, eller någon annan vegetarian/vegan svarar på vad jag ska göra med mina kor, kalvar och får. Jag får tydligen inte slakta dem, inte gräva ner dem, inte låta dem självdö, de två senare alternativen sätter också lagen stopp för.

Även fast inga ny föds, så tar det många år innan gården är tom.

Att sedan vegetarianer skulle vara så miljövänliga är struntprat, miljöbelastningen vid odling av mandel, ris, soja och andra alternativ är gigantisk. När man dessutom i vissa vegetariska recept har med ost som ingrediens så undrar man. De ostar som ofta rekommenderas produceras av mjölk och till det behövs det kor, får eller getter, som inte får finnas. Okunnighet i sin prakt.

LÄS ÄVEN: Har vi rätt att döda för att äta kött?

LÄS ÄVEN: Man måste inte gilla gurka för att bli vegan

Öppna landskap

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare