Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Skapa ett nytt politiskt system för vården i Dalarna!

Vårt sjukvårdsparti godtar inga aviserade nedskärningar, varken i vården eller i färdtjänsten i Dalarnas region. Kan man inte ens klara av att ge färdtjänst nattetid, visar det att vi behöver nya förtroendevalda och ett helt nytt politiskt system! 

Vi begär som tidigare fler nya vårdplatser och ASIH, Avancerad sjukvård i hemmet, för ökad trygghet. Betydligt mer av samhällets samlade resurser ska gå till vården! 

Folkkampanjen för sjukvården frågar varför det är så vanligt, att ge vården av enklare åkommor rörliga anslag, medan vården av svåra åkommor oftast ges fasta anslag!? Detta innebär, att våra multisjuka med allvarliga svåra sjukdomar ofta trängs bort!  Ett stort problem är, att vad den ena handen ger i kommuner och landsting, tar den andra handen främst eller helt bort. Följden blir, att servicen ofta försämras och personalen oftast pressas än mer.  

I budgeten tilldelas först oftast ökade anslag för, att kompensera för ökade kostnader för ny utrustning och för högre löner. Därefter kommer dock tyvärr dråpslaget, då man tar bort mycket eller i värsta fall allt av anslagshöjningarna, på grund av ett så kallat effektiviseringsuppdrag eller rationaliseringsbeting. Slutresultet blir en klart sämre skola och en klart sämre sjukvård, som tankesmedjan Balans nu förtjänstfullt påpekar.  

Problemen för personalen förvärras med allt mer enkäter, uppgiftsinsamling och administration. Många gånger kan fortfarande ej datasystemen kommunicera med varandra!

Avlasta personalen i skola och vård!

Inför en ny vidareutbildning av undersköterskor, ledande till en äkta legitimation!

 

Ken Swedenborg (ffs), Partiordförande, Vidareutbildad undersköterska,

Anni Andersson (ffs), Undersköterska 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel