Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Skälet till att vi debatterar färdtjänsten: Den fungerar inte – vill ha dalfolkets stöd

Att det i dagsläget är mycket insändare och debattartiklar kring färdtjänsten i Dalarna har säkert många sett och det har sin anledning, för den fungerar inte för oss som den är till för. Det är inte lätt att få ihop tidsschemat när man får vänta mellan 45 minuter till 3 timmar på en bil, eller att man får svaret att de inte hittar någon bil och att de ska lämna ”ärendet” till trafikledningen.

Vad gör SRF Dalarna med sitt påverkansarbete? Ja, vi vet ju alla, genom medierna vad Ulf Berg (M) anser om färdtjänsten, så där kommer vi ingenstans. Men vi har sedan början på juni försökt att träffa fullmäktigepolitiker från andra partier i Region Dalarna. Men har endast fått ett svar och det från socialdemokraterna som sitter i opposition. Majoriteten verkar hålla dörren stängd.

Eftersom inte kollektivtrafikförvaltningen och nämnden tog hänsyn till vårt remissvar på det nya färdtjänstreglementet måste frågan upp på fullmäktigenivå. Och då vill vi gärna ha dalfolkets stöd, därav kampanjar vi för fler insändare i tidningarna.

Jag vill med den här insändaren fråga dig som regionpolitiker.

Är du medveten om vad beslutet kommer att innebära? Anser du att du fått båda parters syn på de neddragningar som det nya färdtjänstreglementet innebär? Vet du att ni gör rätt ekonomiska besparingar och att inte kostnaderna ökar inom andra områden?

Står du och ditt parti för alla människors lika värde?

Vi vill ha samråd. Men det ska vara ett samråd där också våra synpunkter tas emot och hanteras. Vi förstår att Region Dalarna har sparkrav, men borde inte besparingen ligga på systemet och inte individen?

Bengt Bäcke, ombudsman

SRF Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel