Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S-toppar till attack mot MP i Region Dalarna – "Det duger inte"

Under lång till har Region Dalarna, tidigare Landstinget Dalarna, haft höga ambitioner i miljöfrågor. Vi har arbetat aktivt med exempelvis lägre energianvändning, miljömärkta livsmedel, antibiotikaförskrivning och hållbara inköp. Grunden har varit en ambitiös miljöpolicy, som visat riktning och ställt krav.

Nu går det nya styret fram med en ny ”Hållbarhetspolicy” som ska ersätta den gamla miljöpolicyn, och ambitionerna är rejält sänkta. Vi är oerhört förvånade över att Miljöpartiet med regionrådet Kerstin Lundh i spetsen kan ställa sig bakom ett förslag som är så urvattnat. 

Vi socialdemokrater anser att Region Dalarna ska vi ta vår del av miljöansvaret i samhället. Därför föreslog vi bland annat ett fortsatt aktivt arbete för att förebygga och minska utsläppen av klimat- och miljöskadliga ämnen, minska avfallsmängderna, ställa miljökrav vid upphandling och att miljöbedömningar görs inför beslut. Allt detta röstade Miljöpartiet nej till.

Vikten av miljöarbete för vårt samhälle kan inte ha undgått någon år 2020. Förutom det borgerliga styret i Region Dalarna då. Med Miljöpartiet i styret har förväntningarna varit att arbetet ska utvecklas och ta mer plats. Nu sänks istället kraven. Det duger inte. Var det här vad Miljöpartiet i Dalarna gick till val på? Att försämra regionens miljöarbete?

Vi socialdemokrater kommer fortsätta driva att miljöarbetet åter ska tas på allvar i Region Dalarna. Det är oerhört synd att inte Miljöpartiets representanter gör detsamma.

Elin Norén (S)

Oppositionsråd Region Dalarna

Sebastian Karlberg (S)

Oppositionsråd Region Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel