Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ökad jobblycka lösning på rekryteringsproblem i Dalarna

Annons

I Dalarna är akademikernas jobblycka högre än för Sverige som helhet och det är männen som utmärker sig. Samtidigt har länets arbetsgivare stora problem att rekrytera nya medarbetare. En nyckel för att lösa kompetensbristen är att förbättra arbetsmiljön genom ett större fokus på faktorer som bidrar till välbefinnande.

Efter några år med hög tillväxt är svensk ekonomi på väg in i en lugnare fas. Trots detta förväntas arbetsmarknaden fortsätta att utvecklas positivt. För Dalarnas del innebär det att de stora rekryteringsproblem som arbetsgivarna i länet upplever inte kommer att lösas. Arbetsförmedlingens senaste statistik visar att fler än fyra av tio av länets arbetsgivare i privat sektor och två av tre i offentlig sektor upplever brist på arbetskraft vid nyanställningar.

I konkurrensen om de nya medarbetarna är det avgörande att erbjuda marknadsmässiga löner. Men minst lika viktigt är att arbetsmiljön är hållbar och arbetet utvecklande. Juseks arbetsmiljöarbete har därför som utgångspunkt att det traditionella synsättet, med fokus på problem och ohälsa, bör kompletteras med ett fokus på faktorer som skapar välbefinnande i arbetet. Ett skäl till det är att en god arbetsmiljö är produktivt och lönsamt för arbetsgivarna. Därutöver bidrar en förbättrad arbetsmiljö till att minska de psykosocialt relaterade sjukskrivningarna.

I ljuset av detta är det positivt att åtta av tio akademiker i Dalarna, enligt en ny undersökning av Jusek, är nöjda med sitt arbete. Samtidigt är tio procent missnöjda. Andelen missnöjda är hög i nationellt perspektiv, men med 35 procent är andelen män som är mycket nöjda med arbetet samtidigt högst i landet.

Länets arbetsgivare och politiker kan inte slå sig till ro. Utifrån en stark position bör de ta nästa steg i arbetsmiljöarbetet. Utgångspunkten bör vara att fokusera på de åtgärder som med störst sannolikhet förbättrar arbetsmiljön och ökar jobblyckan. Utifrån analyser av en stor mängd arbetsmiljöfaktorer är det några som är särskilt viktiga för att förbättra arbetsmiljön för Sveriges akademiker. Dessa är:

1. Stimulera lärande

2. Skapa utrymme för kreativitet

3. Använd akademikernas kompetens

4. Säkerställ att arbetet inte kräver så mycket att livet påverkas negativt

5. Säkerställ att medarbetarna inte arbetar fler timmar än vad de önskar

6. Bedriv verksamheten effektivt

Förbättringar i dessa avseenden ökar chansen att rekrytera de bästa nya medarbetarna, men har även samhällsekonomisk betydelse eftersom det skapar förutsättningar för minskad ohälsa, möjliggör ett längre arbetsliv och gynnar konkurrenskraften.

Därför måste också politiken på nationell nivå utvecklas. När regeringen utvärderar sin arbetsmiljöpolitik handlar det i dag om olycksfall och sjuktal. Detta är ett helt nödvändigt perspektiv, men det bör kompletteras med positiva indikatorer på arbetsmiljön, så som lärande, kreativitet och inflytande.

Magnus Hedberg, Vd Jusek

Daniel Lind, chefekonom Jusek

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel