Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: M enade bakom trygg omsorg – skandalen är att S underlåtit så mycket under så lång tid

Annons

Replik: Svar till Anita Nordström och Mari Jonsson om bemanningen i omsorgen. Låt oss först slå fast detta; moderaterna är enade i att ha en trygg och rätt bemannad omsorg!

Alla omsorgstagare ska ha en god och trygg omsorg. Arbetstagarna ska ha rätt till en god arbetsmiljö. Den ändrade statusen på Hagbacksgården från särskilt boende till ordinärt boende 2010 ledde inte till att bemanningen justerades i motsvarande grad. Detta har i dagarna framkommit i media.

Självfallet ska bemanningen anpassas efter vårdtyngd och verksamhetsform. Eftersom sossarna som lett verksamheten inte bara släpat beslutet om anpassningen av bemanningen efter sig i nästan tio år utan dessutom underlåtit att informera nämnden och därutöver ökat bristen på boendeplatser i särskilt boende, har detta skapat problem då boende som kräver ökad vård inte kan flytta.

Den stora skandalen är ju att sossarna underlåtit så mycket under så lång tid. Det är inte underligt att skattepengarna därför rinner genom fingrarna och driften inte går ihop. Detta är ett exempel på boende som inte bemannats rätt. Hur ser det då ut i resten av omsorgen?

Irene Vidlund Bjurman

2:e vice ordförande Omsorgsnämnden

Anders Bringborn (M)

Ledamot Omsorgsnämnden

Jenni Sjöblom (M)

Ledamot Omsorgsnämnden

Ulrik Bergman

Ordförande Moderaterna

Vice gruppledare, fd ledamot omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel