Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Framsteg har gjorts för hbtq-personers rättigheter – men mer måste göras

Vi Moderater vill att Sverige ska vara ett land där alla kan leva i trygghet och frihet – oavsett könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning. Vi Moderater är stolta över att ha en regnbågstrappa i Falun som representerar värden som mångfald, tolerans och respekt för medmänniskor.

Framsteg har gjorts för hbtq-personers rättigheter under de senaste decennierna, men mer måste göras. Vi Moderater står bakom beslutet att könsuttryck och könsidentitet tydligt bör omfattas av hatbrottslagstiftningen. Vi vill därtill öka kunskapen om hatbrottslagstiftningen i hela rättsväsendet så att fler hatbrott utreds och klaras upp.

Dessutom vill vi Moderater att Sverige ska främja hbtq-rättigheter internationellt då det finns strömningar i Europa som för enbart några decennier sedan gick från frihetstörstande till att nu medverka till det motsatta, det vill säga demokratins nedmontering – där samhällen i Europa till och med förklarat sig som fria från det de kallar HBTQ-ideologi. Även i vår region finns grupperingar som besitter stor trångsynthet och brist på acceptans gentemot hbtq-personer. Organisationer vars syfte dessutom är att med våld avskaffa demokratin.

Pride i Falun arrangeras en gång varje år och allt fler engagerar sig i dessa viktiga frågor. Vi måste dock varje dag orka vara observanta, kritiskt granskande och markera å det bestämdaste då demokratins värden och tolerans mot andra människor utmanas – med eller utan magiska krafter.

Catharina Enhörning (M)

Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel