Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Fler politiker borde byta godis med varandra – det är svårt att hata varandra efter en fika

Annons

Ännu ett politiskt inlägg?

Nej, eller kanske ja. Men inte ett partipolitiskt inlägg.

Jag var under fredagar och lördagar aktiv i tältet  "Medmänniska i valtider". Ett ickepartipolitiskt arrangemang samordnat av Sensus, Svenska Kyrkan, Korskyrkan, Högbergskyrkan och Röda korset.

Men jag var inte bara där utan jag rörde mig också runt på stan, och jag såg mycket kärlek, mycket positivt, mycket där Ludvikas goda sida kom fram.

När man som jag rör sig så mycket så lär man sig att se vad som finns hos de olika partierna. Man lär sig att Centerpartiet har gott kaffe, Socialdemokraterna har god korv, och så vidare.

Det var något jag också diskuterade med folk utan att tänka så mycket på det. Tills jag ser att Liberalerna är på väg mot Miljöpartiet med något i händerna. Så jag stannar till och jag ser att de har ett utbyte på den mest basala nivån.

Det gäller ett utbyte av Liberalernas goda snittar mot Miljöpartiets goda muffins. Ett behov där vi alla kan komma överens. God mat och gott godis (enligt vissa av Moderaterna var Vänsterpartiets godis det bästa).

När vi kan lägga undan alla fördomar om varandra. När vi kan se varandra som människor. När vi ser vår nästa som en person som precis som jag tycker att godis och mat är gott. Då kan vi vi mötas där och kanske senare också diskutera de övriga frågorna utan att vara aggressiva mot varandra.

Jag tror mycket på kaffekoppens teologi. Ni som har sett mig i kyrkan eller nu när jag vandrat runt har oftast sett mig med en kopp kaffe i handen. Jag tror att det är något som gör att vi blir mer mänskliga. När vi har fikat tillsammans då är det svårare att hata den personen.

Vill du så titta gärna förbi Ludvika församling, oavsett vem du är, oavsett vad du tror på. Kom in och ta en kopp kaffe, (te eller saft funkar också), och låt oss prata en stund. 

Eller fixa kaffet själv hemma. Bjud in din granne eller någon annan hem till dig.

Det är ett sätt som vi får medmänskligheten att segra.

Ännu ett politiskt inlägg? Bestäm du om du tycker det. Själv tycker jag att det är ett inlägg om att hitta människan i varandra.

Daniel Jansson Brask, Präst

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons