Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Falun behöver en bandyarena nu när vi har ett lag i Elitserien

Annons

Ur mitt perspektiv tycker jag att det borde vara självklart att ett bandylag som spelar i landets högsta serie ska ha en bandyarena men Falu kommun verkar inte hålla med mig på den fronten.

När det inte är ett enda moln på himmel och isen blänker som ett nypolerat silverfat finns det inget bättre än att spela bandy utomhus, men...

Nästan alla lag i Elitserien har en bandyarena och nu tycker jag att det är på tiden att det byggs en bandyarena i Falun också. Den som är emot ett bygge av en bandyarena bör tänka om eftersom det kan tillföra så mycket mer. Man kommer att kunna arrangera mässor, event och konserter till exempel, vilket kommer göra att alla kommer kunna ta del av den.

Det är också underligt att Falu IF som spelar i division 2 har två hockeyhallar och Falu BS som spelar i landets högsta bandyserie fortfarande spelar under öppen himmel. Arenan behöver inte vara alltför påkostad så länge det finns ett tak och ett par väggar som hindrar snön från att komma in på planen och förstöra hela matchen.

När man spelar bandy i ett snökaos går det lika sakta som om man skulle simma upp för en ström. När det inte är ett enda moln på himmel och isen blänker som ett nypolerat silverfat finns det inget bättre än att spela bandy utomhus, men det är just de där dagarna när det snöar som gör att man vill ha en bandyarena.

Falun är en bandystad och jag anser att faluborna förtjänar en bandyarena nu när klubben är i Elitserien. Jag tror dessutom att en bandyarena skulle kunna locka mycket mer folk till matcherna vilket skulle vara fördelaktigt ekonomiskt och roligt för bandyn.

 

Simon Winther

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons