Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ett levande centrum förutsätter inte frånvaro av bilar - Falu kommun bör inspireras av Italien!

Jens Runnberg noterar i en ledare att butiksdöd i Falun är större än i andra städer och att våra styrande politiker inte verkar inse problemets vidd. Vi, från Sverigedemokraternas sida, instämmer.

Sverigedemokraterna har i många år larmat om att trafikbegränsningar och dålig skyltning försvårar för handel och boende. Vi har framförallt påpekat att familjer som bor utanför staden ofta har minst en familjemedlem med arbete, skola eller fritidssysselsättning inne i Falu stad. Tillkrånglad trafik kan då leda till att färre väljer att bo på landsbygden. Problemen med Faluns trafikplanering är således allvarliga för hela kommunen!

Vi Sverigedemokrater har i motioner påpekat:

• Att infarten österifrån förbi Resecentrum är trafikfarlig, skapar onödiga köer och leder till att fler undviker centrum. Infarten byggdes för dyra skattepengar på bekostnad av en fungerande planskild led. Nu återstår bara att försöka bygga om eländet och begränsa skadan. Tills dess bör byggande undvikas i området så att möjligheterna inte begränsas. Tyvärr drivs istället byggplaner på för fullt. Vill man kanske sopa igen spåren?

• Att gator som har stängts eller enkelriktats i så stor mån som möjligt återöppnas.

• Att infarterna bör skyltas så att de bjuder in människor till centrum. Runtom i staden har man istället satt upp skyltar med en ring på – vad säger dessa skyltar en turist och hur hittar man en parkering med hjälp av dem? Ringen kanske betyder att om man följer den får snurra runt rätt länge? När vi kritiserade detta senast i kommunfullmäktige hävdades det att dylika ickeskyltar skulle vara europeisk standard. I själva verket är det mycket vanligt runtom i Europa att skylta till sevärdheter så att människor uppmuntras besöka centrum. Tro inte på dem som hänvisar till europeisk standard om hastigheter eller trafik!

En märklig inställning är att gatuliv skulle förutsätta frånvaro av bilar. Enstaka gågator är bra men de som har besökt Italien har säkerligen noterat att man där parkerar där det går (antagligen för att de har så små bilar – de får plats nästan överallt) för att sedan sätta sig på ett fik vid samma gata.

Cyklar är bra och Falun har plats för både bilar och cyklar. Cyklarna kan dock inte lösa människors alla behov att handla, köra barn och ta sig till jobbet. I en debatt i kommunfullmäktige här om året blev vi undervisade om att det bara tar 20 minuter att cykla till centrum från Faluns utkanter. Vårt svar var bara: Menar du från Lumsheden eller från Bjursås?

Falu kommuns slogan är ”Ett Större Falun” men om Falun ska utvecklas duger inte storstadsglasögon. Låt hela kommunen växa!

Våra jordbruks- och industrisamhällen ska ha skolor med skrattande barn och levande jordbrukslandskap. För att behålla och utveckla detta är bilen en förutsättning. Låt oss verka för miljövänliga bilar i en människovänlig kommun!

Mats Nordberg, SD Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel