Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: En röst på Miljöpartiet är en röst för frihandel på rättvisa villkor

Annons

Replik:Centerpartiets debattartikel (DT 22/5). Miljöpartiets linje är att Sverige ska ha en ekonomi som är öppen mot omvärlden och verka för frihandel på rättvisa villkor. Tyvärr är frihandeln allt för ofta orättvis. Det är därför viktigt och helt nödvändigt att diskutera EU:s handel och handelsavtal. Vad det gäller frihandelsavtalet CETA (EU:s frihandelsavtal med Kanada) har Miljöpartiet drivit att handelsavtalet ska värna andra viktiga värden som miljöaspekter och mänskliga rättigheter. Det stämmer att Miljöpartiets EU-parlamentariker på flera punkter varit kritiska mot avtalet. I riksdagen har Miljöpartiet röstat för avtalet.

EU:s jordbrukspolitik är orättvis gentemot vår omvärld. Systemet reser höga och orättvisa murar runt Europa och länder i tredje världen ges inga rimliga möjligheter att exportera sina jordbruksprodukter till EU. För att Afrika ska kunna utvecklas ekonomiskt är det helt nödvändigt att EU ger Afrika goda handelsvillkor. EU:s exportstöd hjälper företag att exportera jordbruksvaror, det har satt afrikanska jordbrukare och företag i konkurs. Hur marknadsliberalt är det Centerpartiet? EU:s exportstöd på jordbruksprodukter bör avskaffas. I EU-valet den 26 maj är det du som väljare som väljer sida. En röst på Miljöpartiet är en röst för frihandel på rättvisa villkor.

Mursal Isa

Nr 10 på Miljöpartiets EU-lista

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel