Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Dalarnas företagare behöver färre och lägre skatter - inte en förödande förmögenhetsskatt

Replik: Förmögenhetsskatten var genuint skadlig för svensk ekonomi. SSU Falun, som skrivit om att återinföra förmögenhetsskatten, verkar glömt bort varför den togs bort.

En återinföring av förmögenhetsskatten skulle inte göra samhället mer jämlikt eller rättvist, utan endast få kapital och kreativa entreprenörer att lämna landet - precis som under dess existens.

Förmögenhetsskatten är inte bara oklar i praktiken utan även en omoralisk dubbelbeskattning av framgångsrika individer. Dessutom är det ett stort hugg i ryggen på Dalarnas och Sveriges småföretagare. Vinsten från landets småföretagare kommer då gå till att betala skatten, istället för att återinvesteras i företaget.

SSU Faluns dröm om ett planekonomiskt samhälle där alla tjärnar lika, oavsett arbete eller bransch, är häpnadsväckande.

Klasskillnader måste finnas i ett fritt och öppet samhälle för att möjliggöra klassresor. Den stora klasskillnaden är inte den mellan dem som har det bra eller bättre, utan om dem som har jobb och dem arbetslösa.

Sverige har världens högsta marginalskatter men SSU Falun vill ha mer. Sverige behöver inte fler eller högre skatter, Sverige behöver färre och lägre skatter.

Hugo Abrahamsson, distriktsordförande MUF Dalarna

Anton Petersson, 2:e vice distriktsordförande MUF Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel