Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Avesta kommun struntar i skarpa lagen – helt fel att bebygga Månsbo gärde

Avestas fullmäktige har beslutat att Avestas bästa åkermark i Månsbo får bebyggas. De överklaganden som inkommit från både organisationer och privata läggs bara åt sidan.

Därmed sätter sig Avesta kommuns ledning över den skarpa lag som säger "att värdefull åkermark inte får bebyggas om annan mark finns tillgänglig". I Avesta finns annan mark tillgänglig.

På andra sidan älven finns annan mark tillgänglig. Visserligen en del åkermark även här, men redan sönderstyckad av utslängda husgrupper och redan byggklar med ledningsdragning bitvis.

Låter man staden breda ut sig åt detta håll slipper man även en hel del trafikproblem över en dålig bro samt järnvägsövergång. När bommarna fälls blir köerna redan nu oerhört långa och irriterande i det kulturområde som kyrkan och Gamla Byn borde vara. Problemen torde bli dramatiskt sämre med en helt ny stadsdel i Månsbo. Lös de problemen först med ny bro och planfri järnvägskorsning.

Annika Eriksson

Debattartikeln är ett uttalande från Avesta Grytnäs Centerkvinnor och Centeravdelning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel