Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datorer och surfplattor stals från inbrottet i Johan-Olovskolan – inget stals från badhuset

Krossade rutor, utdragna skåp och lådor och stulna datorer och surfplattor är resultatet efter att någon bröt sig in i Johan-Olovskolan.

Natten mellan fredag och lördag gick ett larm i Johan-Olovskolan i Horndal.

– Det fick ett larm och räddningstjänst och polis var här. Det visade sig att det varit inbrott i gymnasiedelen. Polisen spärrade av vissa delar av skolan och gjorde en undersökning under måndagen, säger Lisbeth Frejd, biträdande rektor.

Nu är skolan öppen igen efter att personalen städat upp efter inbrottstjuvarna.

– Det var någon krossad ruta och de hade dragit ut skåp och lådor. Tjuvarna hade plockat med sig datorer och ipads. Nu måste personalen få tid på sig att kontrollera om något mer stulits, säger Lisbeth Frejd.

Senare under helgen greps fyra personer av Uppsalapolisen som misstänks ha ett samband med inbrottet i skolan. De blev även anhållna.

Dagen innan, natten mellan torsdag och fredag, larmades polisen till badhuset i Horndal där ett larm löst ut.

– Larmet gick 20.50. Det är inget som saknas. Jag har inte fått någon återkoppling från polisen om vad som hänt, säger fritidschef Georgios Nielsen