Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurds förhandlingar med Assyriskas backtalang strandade – agenten: "De gamblar med hans karriär"

Simon Strand var en av Assyriskas bästa spelare förra säsongen.
Dalkurd har visat intensivt intresse – men nu tycks förhandlingarna vara strandade.
– Onekligen så gamblar man hårt med Simons karriär, säger agenten Martin Klette till Fotbolldirekt.

Annons

Se också: Så är läget i Assyriskas trupp: "Det är nog inte det bästa förhandlingsläget"

Efter att Assyriska åkte ur Superettan så är det helt naturligt att det varit intresse kring ytterbacken Simon Strand, som hade en stark fjolårssäsong.

23-årige strand var helt ordinarie i AFF och tidigare har Fotbolltransfers uppgett att Halmstad, Brommapojkarna, Syrianska och Dalkurd velat ha honom.

Agenten bekräftar intresset för Fotbolldirekt, men att bara Dalkurds varit konkret. Enligt Martin Klette har klubbarna försökt komma överens om Strand i en månads tid, varpå Dalkurd ska ha dragit sig tillbaka.

För Plus-kunder: Efter Dalkurds årsmöte - inget besked i flyttfrågan men hoppfullt ekonomiskt

– De har tyvärr inte gått så bra eftersom Assyriska, tvärtemot vad som är brukligt när man ska försöka hitta en kompromiss, har höjt sina bud efterhand. Från att ha börjat på 200 000 kronor så har man nu begärt 450 000 kronor. Även om Simon är duktig så får man beakta att det är orimligt mycket för en spelare i division 1 i dag, säger Klette till Fotbolldirekt.

Han tycks besviken på Assyriska.

– Onekligen så gamblar man hårt med Simons karriär. Han hade varit väl värd den här chansen, att få spela högre än i division 1.

Assyriskas sportchef Bobil Minasson däremot, menar att bollen fortfarande är hos Dalkurd. Men klubben vill inte lättvindigt släppa Strand, som han menar var deras bästa spelare 2016.

Han ger ett syrligt svar till Klette.

– Jag tycker det är jättetråkigt att Martin Klette gått miste om sitt agentarvode när affären sprack, säger Minasson till Fotbolldirekt.

Martin Klette svarar Minasson:

– Detta handlar inte om något arvode för mig utan om Simon bästa. Som Bobil vet har jag inte kunnat ta ut något arvode eftersom Simons lön i IK Frej, Huddinge och Assyriska legat på en för låg nivå för att göra detta.

– Mitt arbete grundar sig på att jag bryr mig om en duktig spelare. Bobils kommentar känns som ett onödigt försöka att skifta fokus bort från sitt eget agerande.

Läs också: Walesisk landslagsman till Assyriska – har skolats i Manchester United